Türk Adının Anlamı ve Kökeni

Türk adı bilinen tarihimiz içinde değişik zamanlarda bazen siyasî bir devlet adı, bazen de etnik bir millet adı olarak kullanılmıştır.
Türk sözünü Türk Devleti'nin resmî adı olarak ilk kullanan Göktürk İmparatorluğu olmuştur. Göktürkler'in ilk dönemlerinde Türk sözü bir devlet adı olarak kullanılmışken, sonradan Türk milletini ifade için kullanılmaya başlanmıştır. Kelime, Göktürk kitabelerindeki "Türk Budun" yani "Türk Milleti" söyleyişi ile, Türk soyuna mensup olan bütün boylan ve topluluklarını ifade etmek üzere milli bir isim haline gelmiştir.
Türk adı önceleri, "Törük" şeklinde söylenirken, zamanla "Türük" ve sonuçta da "Türk" şeklini almıştır. Özellikle Uygurlar çağından kalma belgeler, kelimenin "güç, kudret" anlamına geldiğini göstermektedir.

Türk adı, Çin'de (557-579), Bizans'ta (582), Arap (600'e doğru), Rus, Hint, Fars ve Avrupa kaynaklarında çeşitli şekillerde zaman zaman dile getirilmiştir.
İlk olarak "Turkhia" şeklinde Bizans kaynaklarında gördüğümüz "Türkiye" sözü de coğrafî bir isim olarak, değişik yüzyıllarda Türk milletinin yaşadığı coğrafyayı ifade için kullanılmıştır.

Türkiye sözü VI. yüzyılda Orta Asya için, IX. X. yüzyılda Volga'dan Orta Avrupa'ya kadar olan saha için, XIII. yüzyılda "Türk Kölemen (Memlûk) Devleti" zamanında Mısır ve Suriye için kullanılmıştır. Anadolu ise XII. yüzyıldan itibaren "Türkiye" olarak isimlendirilmiştir.

:::::::::::::::: 9 IŞIK ::::::::::::::::::::::::::



1 -Milliyetçilik
2 -Ülkücülük
3 -Ahlakçılık
4 -İlimcilik
5 -Toplumculuk
6 -Köycülük
7 -Hürriyetçilik Ve Şahsiyetçilik
8 -Gelişmecilik Ve Halkçılık
9 -Endüstri Ve Teknikçilik
VARLIĞINA, BİRLİĞİNE, YÜCELERİN EN YÜCESİ OLDUĞUNA İMAN ETTİĞİMİZ, ALTIMIZDA YAĞIZ YERİN, ÜSTÜMÜZDE YEDİ GÖĞÜN SAHİBİ OLDUĞUNA İMAN EDİP, İNANDIĞIMIZ, OL DEYİNCE OLDURAN, GÖNÜLLERİMİZİ İMAN NURU, TÜRKLÜK ŞUURU İLE DOLDURAN, ULULAR ULUSU, YÜCELERİN EN YÜCESİ ALLAH(C.C.)'IN ADINA AND OLSUN Kİ :

DİNİM, IRKIM, TÖREMİN BUYRUĞUNDA ÜLKÜCÜLER ORDUSUNUN RÜTBESİZ, ADSIZ ERLERİYİZ..ECDADIMIZIN BİZE EMANET ETTİĞİ HARSIMIZI, DİNİMİZİ, DİLİMİZİ, VATANIMIZI, BAYRAĞIMIZI CAN VE KAN PAHASINA DA OLSA KORUYACAĞIZ.ÜLKÜMÜZ HEDEFİNE VARINCAYA DEK: İSLAM AHLAK VE FAZİLETİNİ TÜRKLÜK GURUR VE ŞUURU İLE YÜRÜYECEĞİZ..BİZLERİ BU KUTLU YOLDAN DÖNDÜRMEK İÇİN ÖNÜMÜZE ÇIKAN HER ENGELİ AŞACAĞIZ! BEŞ BİN YILLIK GEÇMİŞİMİZDEN GÜÇ ALIP, YÜZYILLARIN ÖTESİNE VARACAĞIZ..ULU TANRI'NIN BUYRUĞU İLE, OĞUZ HAN'IN KURDUĞU BOZKURTLAR ORDUSUNUN ERLERİYİZ..SON NEFESİMİZİ, SON NEFERİMİZİ, SON DAMLA KANIMIZI VERENE KADAR, MİLLETİMİN DÜŞMANLARINI KARA YERE SERENE KADAR VURUŞACAĞIZ..ALLAH'Â, BAYRAĞA, VATAN'Â VE MİLLETE YEMİN OLSUN..ŞEHİTLERİM, GAZİLERİM VE BAŞBUĞ TÜRKEŞ'İM EMİN OLSUN..
BAŞARACAĞIZ.. BAŞARACAĞIZ.. BAŞARACAĞIZ..

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN..

29 Aralık 2008 Pazartesi

GÖKBAYRAĞIN YOLBAŞÇISI




İnsanlar vardır doğar yaşar ve ölürler…

İnsanlar vardır yaşarlar mücadele adamı olurlar, isimleriyle isimsiz kahraman olurlar..

Ve İnsanlar vardır ki doğarlar yaşarlar ölürler ama dünyaya geldiğinde kendileri ağlarken vefat ettiğinde geride alemi ağlatırlar.

Tarihe mührünü vurup da giderler…

İşte bu acizane kaleme aldığımız satırlara konu olan İsa Yusuf Alptekin Bey’de tarih sahnesine mührünü vurup gitmiştir.

Türk dünyasında kimi yerde Türkiye’de Başbuğ Alparslan Türkeş olarak çile yumağı ile boğuşarak Türk illerine sevda beslemişlerdir.

Azer illerinde azatlık diyerek Ebülfez Elçibey olmuşlardır…

Doğu Türkistan davasının yolbaşçılarından İsa Yusuf Alptekin olurda giderler Yüce Yaradana.

Ve tarih sahnesinde Türkün adını her defasında altın harflerle yazdıran şahsiyetlerin hepsi idealist insanlardır.

Ne güzel söylemiş söyleyen ancak ve ancak İdeal Sahibi Şahsiyetler “Kahraman” olurlar.

1901 yılında Türk Coğrafyasının güzide bir şehri olan Kaşkar’da çiftçilikle iştigal eden bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen İsa Yusuf Bey hiçbir zaman milleti için mücadele azminden geri kalmamıştır.

Bunun en güzel örneği 1991 yılında ziyarete gelen bir gurup milliyetçi mütefekkire “''90yaşındayım gözlerim görmüyor, ama mücadele azmimden ve vatana bağlılığımdan hiçbir şey kaybetmedim.” Sözleriyle yüreklere neşretmesi bu yaştaki bir insanın azminin, kararlılığının ve kahramanlığının beyinlere nakşedilişi olarak işlenmiştir.

Her şart ve zeminde Doğu Türkistanın Hürriyeti ve Mücadelesi için mücadele veren hayatını Doğu Türkistanın Hürriyetine adayan bu değerli şahsiyet kah yeri gelmiş Çin’de bunun mücadelesini vermiş kah sürgünleri yaşamıştır.

Mücadelesine ata yurttan ana yurda taşıyan İsa Yusuf Alptekin 1954 yılında Türkiye’ye yerleşmiş buradan mücadelesini daha geniş zeminlere duyurmak için bir an durmadan mücadelesine devam etmiştir.

Bu mücadele adamının Doğu Türkistanın mücadelesini duyurmak üzere kaleme aldığı “ Esir Doğu Türkistan İçin” isimli eseri her Türkün okumasını tavsiye ediyorum.

Çizdiğiniz yoldan gösterdiğiniz hedeften bir an olsun şaşarsak;Gök Girsin Kızıl Çıksın.Ruhun Şad Olsun…

Bey oğlu Bey…

İsa Yusuf Bey…

SEZER YOZGAT

Bu Makaleyi Ülkü Ocakları Genel Merkezi Resmi İnternet Sitesi www.ulkuocaklari.org.tr

Ana Sayfasından da Ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder