Türk Adının Anlamı ve Kökeni

Türk adı bilinen tarihimiz içinde değişik zamanlarda bazen siyasî bir devlet adı, bazen de etnik bir millet adı olarak kullanılmıştır.
Türk sözünü Türk Devleti'nin resmî adı olarak ilk kullanan Göktürk İmparatorluğu olmuştur. Göktürkler'in ilk dönemlerinde Türk sözü bir devlet adı olarak kullanılmışken, sonradan Türk milletini ifade için kullanılmaya başlanmıştır. Kelime, Göktürk kitabelerindeki "Türk Budun" yani "Türk Milleti" söyleyişi ile, Türk soyuna mensup olan bütün boylan ve topluluklarını ifade etmek üzere milli bir isim haline gelmiştir.
Türk adı önceleri, "Törük" şeklinde söylenirken, zamanla "Türük" ve sonuçta da "Türk" şeklini almıştır. Özellikle Uygurlar çağından kalma belgeler, kelimenin "güç, kudret" anlamına geldiğini göstermektedir.

Türk adı, Çin'de (557-579), Bizans'ta (582), Arap (600'e doğru), Rus, Hint, Fars ve Avrupa kaynaklarında çeşitli şekillerde zaman zaman dile getirilmiştir.
İlk olarak "Turkhia" şeklinde Bizans kaynaklarında gördüğümüz "Türkiye" sözü de coğrafî bir isim olarak, değişik yüzyıllarda Türk milletinin yaşadığı coğrafyayı ifade için kullanılmıştır.

Türkiye sözü VI. yüzyılda Orta Asya için, IX. X. yüzyılda Volga'dan Orta Avrupa'ya kadar olan saha için, XIII. yüzyılda "Türk Kölemen (Memlûk) Devleti" zamanında Mısır ve Suriye için kullanılmıştır. Anadolu ise XII. yüzyıldan itibaren "Türkiye" olarak isimlendirilmiştir.

:::::::::::::::: 9 IŞIK ::::::::::::::::::::::::::



1 -Milliyetçilik
2 -Ülkücülük
3 -Ahlakçılık
4 -İlimcilik
5 -Toplumculuk
6 -Köycülük
7 -Hürriyetçilik Ve Şahsiyetçilik
8 -Gelişmecilik Ve Halkçılık
9 -Endüstri Ve Teknikçilik
VARLIĞINA, BİRLİĞİNE, YÜCELERİN EN YÜCESİ OLDUĞUNA İMAN ETTİĞİMİZ, ALTIMIZDA YAĞIZ YERİN, ÜSTÜMÜZDE YEDİ GÖĞÜN SAHİBİ OLDUĞUNA İMAN EDİP, İNANDIĞIMIZ, OL DEYİNCE OLDURAN, GÖNÜLLERİMİZİ İMAN NURU, TÜRKLÜK ŞUURU İLE DOLDURAN, ULULAR ULUSU, YÜCELERİN EN YÜCESİ ALLAH(C.C.)'IN ADINA AND OLSUN Kİ :

DİNİM, IRKIM, TÖREMİN BUYRUĞUNDA ÜLKÜCÜLER ORDUSUNUN RÜTBESİZ, ADSIZ ERLERİYİZ..ECDADIMIZIN BİZE EMANET ETTİĞİ HARSIMIZI, DİNİMİZİ, DİLİMİZİ, VATANIMIZI, BAYRAĞIMIZI CAN VE KAN PAHASINA DA OLSA KORUYACAĞIZ.ÜLKÜMÜZ HEDEFİNE VARINCAYA DEK: İSLAM AHLAK VE FAZİLETİNİ TÜRKLÜK GURUR VE ŞUURU İLE YÜRÜYECEĞİZ..BİZLERİ BU KUTLU YOLDAN DÖNDÜRMEK İÇİN ÖNÜMÜZE ÇIKAN HER ENGELİ AŞACAĞIZ! BEŞ BİN YILLIK GEÇMİŞİMİZDEN GÜÇ ALIP, YÜZYILLARIN ÖTESİNE VARACAĞIZ..ULU TANRI'NIN BUYRUĞU İLE, OĞUZ HAN'IN KURDUĞU BOZKURTLAR ORDUSUNUN ERLERİYİZ..SON NEFESİMİZİ, SON NEFERİMİZİ, SON DAMLA KANIMIZI VERENE KADAR, MİLLETİMİN DÜŞMANLARINI KARA YERE SERENE KADAR VURUŞACAĞIZ..ALLAH'Â, BAYRAĞA, VATAN'Â VE MİLLETE YEMİN OLSUN..ŞEHİTLERİM, GAZİLERİM VE BAŞBUĞ TÜRKEŞ'İM EMİN OLSUN..
BAŞARACAĞIZ.. BAŞARACAĞIZ.. BAŞARACAĞIZ..

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN..

25 Şubat 2009 Çarşamba

Çöp Sorunu Çözülmüyor, Siyasi Pazarlıklara Konu Ediliyor. MAĞDUR OLAN TOROSLAR HALKI BİZİM…

9 sene çöpü kaldırmamak için gereksiz kavgalar çıkardınız, şimdi de AKP'den yardım isteyip hükümet baskısıyla inadınızı gerçekleştirmek, oy avcılığı yapmak peşindesiniz!…

Yıllardır bir çöp kavgası Mersin'deki her işin ilk belirleyicisi olmuştur. Mersin fikir farklılıkları temelinde değil, ilgili yeni çöp alanının yerini isteyenler ve istemeyenler olarak ikiye bölünmüştür. Hatta karşı çıkanlar arasında, başka konularda Belediyeye yakın görüşlere sahip olanlar bile "siz onlardansınız" denip dışlanmıştır. Sonuçta aynı masada oturamayan insanlar haline getirildik.

Bunun tek sorumlusu Sayın Macit Özcan ve yanındaki birkaç "zeki" kişidir. Büyükşehir Belediyesinin "en doğrusunu bir tek ben bilirim" anlayışıyla yürüttüğü diğer işlere bakacak olursak, çöp sorunu adı altında anılan katı atık depolama alanının yeri ile ilgili tartışmalarda hiçbir şekilde Mersinlilerin dikkate alınmadığını görürüz. İki dönemlik iktidarları boyunca masaya oturup alternatifler aramak yerine bir dikte üzerinde direnmekle Toroslar ilçesi halkını asıl mağdur eden taraf olmuşlardır.

Sorun bilerek ve isteyerek o kadar karmaşık hale getirilmiştir ki, Mersinlilerin kendileriyle görüşmeyenler AKP'nin medyatik bakanı ile bir masaya oturup bu konu üzerinde siyasi pazarlıklar yapmışlardır. Bir çöpün yeri için bu kadar kavga edenler, bir havaalanının yeri için hiçbir fikir ortaya atmamaktadırlar. Nasıl bir "görev" dağılımı yaptılar aralarında acaba?

Hiç kimse çöpün Toroslar'dan kaldırılmasına karşı değildir. Karşı gelinen husus, yapılan sistemin bilimsel olmaması, potansiyellerin değerlendirilmemesi, yeni sorunların ortaya çıkarılmasıdır, yani Mersin'in daha büyük, altından kalkılamayacak ve çok daha pahalı yeni sorunlarla beceriksiz bir şekilde tanıştırılmasıdır. Oysa atıkların bertarafı ve geri kazanılması ile ilgili düşünceler dikkate alınsaydı, çöp sistemimizde hem bir istihdam hem de bir gelir yaratılabilirdi. Çöpün yerini Mersinliler belirleseydi, hiç kimse mağdur olmazdı. Kendimiz ortaklaşa karar verdiğimiz için de, gelecekte ortaya çıkabilecek sorun ve maliyetleri ayrıntılarıyla bilecektik.

Bugün ise yeni çöp toplama tesisi söylendiğinin aksine düzenli depolama değil, yine vahşi atık alanıdır. Tek farkı, bir büyük çukur içinde olmasıdır. Asıl önemlisi ise, mahkeme kararına aykırı davranarak işletilmektedir. Bilimsel ve dünyada uygulanan yöntemlerle hiçbir alakası yoktur. Yani, yalanın içinde yalan döndürülmekte, vatandaşın kafası karıştırılmak istenmektedir.

İtirazlar neticesi yargıya taşınmış olan sorun, Büyükşehir Belediyesinin aynı masaya oturmaması yüzünden Toroslar halkının çilesi olmuştur. Halbuki aynı masaya oturmakta hiç kimsenin maddi bir kazancı yoktur. Aksine, itirazlar Mersin'e duyulan sevgiden kaynaklanmaktadır. Hiç kimsenin tasvip etmediği işi yapmakla, her gün o işin yanından geçerken üzerimizde ne gibi bir psikolojik baskı oluşturulmaya çalışılmaktadır? Biz birlikte yaptığımız, her köşesinde gurur duyacağımız işlerin olduğu bir Mersin istiyoruz. Baskıcı ve zorba diktaların siyasetlerini hatırlatan, her gün bize maddi ve manevi zararlar veren, gelecek için yaptığımız planlarda elimizi kolumuzu bağlayan işler görmek istemiyoruz. Hata yaptığında hatasını kabul eden, inatlaşmayan bir yönetim istiyoruz.

CHP ve AKP Liderleri Mahkeme Sonuçlanmadan Çöpü Çözdük Dediler. MERSİN'İN KAYBI 42 TRİLYON… ilanımızı inceleyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder